Tina fixar

LOUNGE SOFFA av Lastpallar

Bygga en soffa av lastpallar är väldigt enkelt.
Jag valde att inte måla dem men det kan man ju göra som man vill.
Soffbordet fick hjul på sig från Biltema.
Dynor inhandlades på Jysk. 40 x 40 cm.

 

PENNSTÄLL/ÖRTKRUKA


En plåtburk förvandlades till ett pennställ och ibland använder jag den till örtkruka. Det som användes var alltså en plåtburk, servett och decoupage lim. Klippte ut en 10 cm remsa av översta mönstrade lagret av servetten och eftersom den är så tunn penslade jag lim på burken och satte sen på servett biten. Efter det strök jag på 2 lager lim med pensel (det första måste torka innan det andra läggs på).


STÖPPLADE FLASKOR

Jag använde mig av vit grundfärg och blandade i
lite röd färg så att den blev ljus, ljus rosa.
Båda vattenburna. Flaskorna målades med hjälp
av en stöppelsvamp.

KRANS

Jag ville ha en stor krans och lite spretig, men som inte gick att finna i någon affär, så jag gjorde en själv.
Att binda sin egen krans är inte så svårt. Att tänka återvinning och plocka ihop grenar från någon nerklippt buske är desto bättre. Den här kransen band jag för ca 8 år sedan och den står sig fortfarande fin. Jag tog tillvara på grenar från en häck och band bara ihop själva grunden med snöre. Jag lät grenarna tråckla in sig i varandra. Det är viktiga att grenarna är färska (mjuka) när du gör det. Det är bra att ha dem liggandes i blöt medans man håller på. När jag var klar så la jag kransen i en stor rund kruka/form och där fick den torka och än idag är den så fin....

GRIFFEL/MAGNETTAVLA LARGE
En skiva obehandlad limträ sprutmålades
(går lika bra att rolla)

med först

2 lager magnetfärg och sen 2 lager griffelfärg.ALFABETS TAVLA (HOME)Här använde jag en stor vit Pannå, stöppelsvamp, alfabet schablon, svart och grå alkrylfärg.TAVLA  (brosch)
Vit stor pannå, svart och vit akrylfärg. Inspirationen hämtad från en brosch.
KUDDE MED SKRYNKLADE TYGBITAR
Basen tog jag en färdig vit kudde från H M. Tog små fyrkantiga tygbitar 20x20 cm i olika färger. Tråcklade ihop ytterkanterna och drog ihop tråden så blev det som små blommor. Därefter sydde jag på tygbitarna på den vita kudden.
FROSTADE VITRINDÖRRAR


Vitrindörrarna/skåpen är IKEA:s Billy. Frostad färg finns i sprayburk och säljs på Clas Ohlson, mallarna för siffrorna använde jag vanliga klisteretiketter också de från Clas Ohlson.
Rengjorde först glaspartierna noggrant och satte jag dit siffrorna. Maskerade de delar jag inte ville ha frostade så som lister och golv... =) Sen sprayade jag på frostfärgen. 
OM man ska göra det här så vill jag tipsa om att det finns ingen återvändo till det rena glaset.
 TV-DÖRRAR MED MOTIV
MODESTY BLAISE

När jag målade de vita dörrarna till TV-skåpet så använde jag mig av overhead. Jag skrev ut bilden på overhead papper och ställde sen in overheaden framför dörrarna, tills jag var nöjd. Målade sen av konturerna med en blyerts penna och sen målade jag med svart färg och pensel.